Storing elektriciteit in Amsterdam?

Zit je woning of bedrijfspand in Amsterdam ineens zonder stroom? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van een stroomstoring. Bij een stroomstoring heb je geen elektriciteit meer, waardoor de lampen niet meer aan gaan en elektrische apparaten stoppen met werken. In veel gevallen werkt het draadloze internet ook niet meer. Zo’n storing komt altijd onverwachts en is uiterst vervelend. De professionals van Elektricien.com kunnen dit gelukkig altijd voor je oplossen als de oorzaak hiervan binnenshuis ligt. Hebben de buren wel stroom, maar jij niet? Dan kun je de elektra laten controleren door een ervaren vakman. Neem via het onderstaande contactformulier gratis en vrijblijvend contact op en je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.

Stroomstoring laten controleren

Oorzaken van elektriciteitsstoring

Als je te maken krijgt met stroomuitval in Amsterdam kan dit verschillende oorzaken hebben, zoals kortsluiting van een elektrisch apparaat in je huis, een kabelbreuk buiten in de grond of problemen bij netbeheerder Liander. Pas wanneer duidelijk is wat de oorzaak is van de storing, weet jij of je wel of geen hulp moet inschakelen. Is de elektriciteit uitgevallen? Kijk dan of het licht bij de buren nog brandt en of de lantaarnpalen in de straat nog steeds verlicht zijn. Is dat het geval? Dan gaat het dus om een storing binnenshuis en kan een vakman je helpen om de storing op te sporen en te verhelpen. In veel gevallen zal hij of zij je vragen om eerst een stekkerproef te doen om de mogelijke oorzaak van de storing te achterhalen.

Grote stroomstoring in Amsterdam

Is er sprake van stroomuitval in de hele stad of in een groot deel van de stad, zoals in stadsdeel Amsterdam-Noord, Amsterdam-Zuidoost of Amsterdam-West? Dan kun je er vanuit gaan dat er sprake is van een grote stroomstoring bij netbeheerder Liander. Maar hoe weet je zeker of er in Amsterdam stroomstoring is? Dat kun je controleren door op je mobiele telefoon naar de website van AT5 te gaan en daar te zoeken naar ‘actuele stroomstoring Amsterdam’. Je zult snel genoeg zien of het inderdaad om een Liander storing gaat. Vind je geen recent nieuwsbericht, of kun je de website niet openen? Bel dan gratis naar het nationale storingsnummer 0800-9009 om te informeren naar een stroomstoring in Amsterdam vandaag.

Actuele stroomstoringen vandaag

Een andere manier om te controleren of er op dit moment in Amsterdam stroomstoring is, is de onderstaande grafiek van Google Trends. Dit overzicht toont het aantal zoekopdrachten in Google naar ‘stroomstoring Amsterdam’ in de afgelopen 4 uur. Normaal gesproken ligt de blauwe lijn op de bodem, wat betekent dat er niet naar storingen wordt gezocht en men dus geen overlast ondervindt. Maar wanneer de blauwe lijn vandaag meerdere keren heeft gepiekt, is de kans aanwezig dat er een grote storing is. Meerdere Amsterdammers ervaren in dat geval namelijk op of rond hetzelfde tijdstip problemen met elektra. Zit je zonder stroom en gaat de lijn in grafiek flink op en neer? Dan raden we aan om contact op te nemen met het landelijke storingsnummer.

Wanneer een elektricien inschakelen?

Een stroomstoring kan op verschillende niveaus plaatsvinden, zowel op huishoudelijk niveau als op regionaal niveau. In het eerste voorbeeld heeft alleen jouw huishouden geen elektra, maar bij een grote(re) stroomstoring in Amsterdam kan de hele straat, wijk of misschien zelfs heel Amsterdam zonder stroom zitten. Wanneer de stroom uitgevallen is in de hele stad of een deel ervan, ligt het probleem buiten jouw woning. De bij ons aangesloten bedrijven kunnen je in dat geval niet van dienst zijn. De netbeheerder Liander zal de storing moeten verhelpen en doet dit uiteraard met hoge prioriteit. Hebben de buren wel elektriciteit, maar jij niet? Dan kun je ervoor kiezen om wél een elektricien in Amsterdam te schakelen. We reageren dan zo snel mogelijk.