Stroomuitval in Amsterdam-West?

Zit je plots zonder stroom? Dat is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring. Bij een storing gaan de lampen het niet meer aan en werkt de cv-ketel ook niet meer. Dat is allesbehalve comfortabel en daarom wil je dit vanzelfsprekend zo spoedig mogelijk laten verhelpen. Via het onderstaande contactformulier neem je gratis en vrijblijvend contact op met alle elektriciens, elektromonteurs en installatiebedrijven die bij Elektricien.com zijn aangesloten en werkzaam zijn in Amsterdam-West. Indien de oorzaak van de storing in jouw woning ligt, kunnen zij deze snel en vakkundig voor je verhelpen. Vul je postcode in om rechtstreeks contact op te nemen in geval van een stroomstoring in Amsterdam-West.

Stroomstoring laten controleren

Achterhaal de oorzaak van storing

Wanneer je te maken hebt met een elektriciteitsstoring is het allereerst van belang om de oorzaak hiervan te achterhalen. Want alléén wanneer de oorzaak hiervan in jouw woning ligt, kan dit worden opgelost. Kijk daarom altijd eerst even bij de buren. Brand daar het licht nog gewoon, dan lijkt de storing inderdaad veroorzaakt door iets in jouw huis. Hierbij kun je denken aan kortsluiting. Vervolgens kun je aan de hand van een stekkerproef controleren welk elektrisch apparaat verantwoordelijk is voor de storing. Echter kan dit ook door beschadiging van elektrische bedrading komen. Neem bij twijfel dus contact op met een ervaren vakman uit de buurt die de storing op een vakkundig manier kan oplossen.

Geen stroom in Amsterdam-West?

Hebben de buren ook geen stroom meer? Dan is er sprake van stroomuitval in een groter gebied. Wellicht zit de hele straat zonder elektriciteit of misschien zelfs heel Amsterdam-West. Via de onderstaande grafiek kun je zien of buurtbewoners ook een storing ondervinden. De grafiek toont zoekopdrachten naar ‘stroomstoring Amsterdam-West’ in de afgelopen 4 uur. Als blauwe lijn in de grafiek vaak piekt, kun je het beste contact opnemen met het nationale storingsnummer via 0800-9009 (gratis). Zij kunnen je vertellen of er daadwerkelijk een stroomstoring in de wijk is en hoe lang het kan duren voordat het is opgelost. Toont de grafiek weinig of geen meldingen? Dan ligt de oorzaak mogelijk toch binnenshuis.

Storing op stroomnet A’dam-West

Stroomstoringen in Amsterdam-West zijn geen helaas nieuw probleem. Het stroomnet dat de stroom distribueert in het westelijke deel van Amsterdam blijkt al langere tijd niet opgewassen tegen de vraag naar elektriciteit. Grootverbruikers in het Westelijk Havengebied hebben in 2021 maar liefst vier keer zoveel elektriciteit verbruikt als in de afgelopen 10 jaar. Als gevolg daarvan kondigde Liander eind 2021 al congestie aan in grote delen van het stroomnet van West, onder meer in de Houthavens en Minervahaven. De netbeheerder ziet vanaf 2025 weer ruimte ontstaan, maar de capaciteitsproblemen in West behoren pas in 2027 echt tot het verleden door uitbreiding van Lianders elektriciteitsstation Hemweg.